Restaurants Utrecht

Een dagje Utrecht kan best vermoeiend zijn. Er is immers zoveel te zien en te beleven. Om de dag goed af te sluiten kun je gaan genieten in één van de restaurants dat in het centrum van de stad te vinden is.

Loetje Utrecht

Loetje is een restaurant dat bij veel mensen wel bekend is. Ze hebben door het heel land vestingen zitten. Het bedrijf dat oorspronkelijk is begonnen als biljartcafé is nu een succesvol restaurantketen. De specialiteit is de ossenhaas biefstuk maar er is ook genoeg keus uit andere gerechten. Bestel eens een salade gerookte zalm, Loetje’s hamburger of de noordzeetong. Het is ook mogelijk om bij Loetje te lunchen. Het restaurant is te vinden op de Oudkerkhof 29.

De Goedheyd

Genieten van een heerlijk diner in een klassiek diner met verschillende wereldgerechten. Welk gerecht er ook wordt geserveerd, ze hebben er altijd een passende wijn bij. Deze combinatie zorgt ervoor dat je honderd procent gaat genieten. De omschrijving hoor bij het restaurant De Goedheyd. Het restaurant heeft een uniek concept bedacht en bied je graag een verrassingsmenu aan. Je kunt de keuze maken uit een drie, vier of vijfgangen menu. Reserveren kan telefonisch of via de website. Het is gelegen op de Hamburgerstraat 17.

Restaurant Florent

Een echte parels onder de restaurants is Florent. Ze koks doen hun werk met passie en dat proef je terug want de smaken zijn echt verrassend. Het restaurant zelf heeft een klassieke Franse stijl waardoor het lijkt alsof je echt in het Franse land aan het eten bent. Het menu wordt vrijwel iedere maand veranderd waardoor er altijd wel wat nieuws te beleven is. Zo bereiden ze graag een heerlijk stuk vlees voor je maar ook vis wordt regelmatig geserveerd. Er is zelfs een zeven gangen menu mogelijk in dit restaurant.

Restaurant San Siro

De naam doet het misschien al een beetje verklappen. Als je restaurant San Siro binnenstapt waan je je in de Italiaanse keuken. Het is duidelijk te merken dat ze achter hun menukaart staan want het eten is van uitstekende kwaliteit. Gerechten die wij aanraden is de Spaghetti ‘aglio, olio e peperoncino’ ; knoflook, pepertjes, tomaat en gebakken gamba’s, runder-shortrib met crème van witte bonen, violet artisjok, koningsboleet, tuinbonen en Ripasso-jus en de gebakken dorade met pulpo, tomaat, courgette, paprika, olijf, kappertjes, fregola en kruidenolie 23. Het adres van het restaurant is Oudkerkhof 9, 3512 GH, Utrecht.

Wereldrestaurant Zeven Continenten

Heb je even helemaal geen zin in een klassiek restaurant maar wil je gewoon lekker veel eten? Reserveer dan in het Wereldrestaurant Zeven Continenten. Het is een indrukwekkend restaurant met verschillende continenten zoals de naam al doet vermoeden. Je kunt gaan eten in Antarctica, Azië, Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Oceanië en Europa. Het is dan ook mogelijk om eten te proeven die afkomstig zijn uit deze continenten. Denk aan hamburgers afkomstig uit Amerika of Zuid-Koreaanse Shaslicks. Tot slot geniet je van een uitgebreid dessertbuffet. Voor kinderen is er een grote speelruimte waar ze zich urenlang kunnen vermaken.