Bioscopen Utrecht

Een film kijken in Utrecht doe je natuurlijk in de bioscoop. Een grote bak popcorn met een beker cola. Opvallend is dat Utrecht over een groot aanbod bioscopen beschikt. Als er een keer geen plaatsen beschikbaar zijn heb je altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar een andere bioscoop. De meeste zijn gelegen in het centrum waardoor je geen grote afstanden hoeft te overbruggen.

Kinepolis City Utrecht

De eerste bioscoop die we met je willen behandelen is Kinepolis City Utrecht. Het is één van de gezellige bioscopen die in de stad te vinden is. Er draait altijd wel een film die bij jou past. Het is niet de grootste bioscoop maar daarentegen wel heel sfeervol. Er zijn drie zalen beschikbaar waar films worden gedraaid. Er kunnen maximaal 508 zitplaatsen bezet worden. Uiteraard heb je de mogelijkheid om een hapje en een drankje te halen bij de bar. Omdat de bioscoop in het centrum gelegen is kun je het uitje ook prima combineren met het bezoek aan één van de restaurants dat Utrecht rijk is. Hou er rekening mee dat de toiletten van deze bioscoop niet rolstoelvriendelijk is. Dit komt omdat deze ruimte op de eerste etage zit. De zalen kunnen wel worden betreden. Kinepolis City Utrecht is te vinden op de Voorstraat.

Pathé Rembrandt Utrecht

Een andere optie waar je uit kunt kiezen is Pathé Rembrandt Utrecht. Er valt weinig te vergelijken met Kinepolis. beide bioscopen hebben een uitgebreid aanbod en beschikken over het nieuwste video- en audio technologie. Een echte film beleving is dus gegarandeerd. Pathé Rembrandt Utrecht kan iets meer bezoekers verwelkomen. Er zijn 782 stoelen beschikbaar onderverdeeld in drie verschillende zalen. De grootste zaal kan maar liefst 458 mensen kwijt. In deze ruimte wordt dan ook logischerwijs alle topfilms afgespeeld. De bioscoop ligt midden in het centrum en is goed bereikbaar met de auto. Parkeren kan in Parkeergarage paardenveld of parkeergarage La Vie. De laatste parkeergarage wordt aangeraden omdat het mogelijk is om korting te krijgen op de parkeerkosten als je je bioscoop tickets online koopt.

Louis Hartlooper Complex

Het houdt niet op want er zijn nog meer bioscopen te vinden in Utrecht. In het Louis Hartlooper Complex heb je de mogelijkheid om te genieten van het uitgebreide filmaanbod. Er worden ook veel documentaires aangeboden en dat is een groot voordeel als je hier liefhebber van bent. Het is absoluut niet te vergelijken met de moderne bioscopen dat je gewend bent maar is meer een klassieke bioscoop. De zalen zijn wat kleiner maar wel sfeervol. Tevens is het ook mogelijk om hier te genieten van een uitgebreide lunch- of diner. Het Louis Hartlooper Complex is te vinden op de Tolsteegbrug 1, 3511 ZN Utrecht. Tickets kunnen eenvoudig online worden aangeschaft. Parkeren kan in de parkeergarage Vaartsche Rijn. Vanaf daar is het slechts een aantal minuten lopen.