Bezienswaardigheden Utrecht

Utrecht is een hele grote stad waar een veel te beleven is. Het is goed mogelijk om er een aantal dagen te verblijven want je raakt niet uitgekeken. De Domtoren bezoeken mag natuurlijk niet ontbreken op je lijst maar ook varen in de grachten is een onvergetelijke ervaring. Verder heeft de stad een uitgebreid winkelgebied.

Domtoren

De eerste bezienswaardigheid dat je direct moet bezoeken als je in Utrecht bent is natuurlijk de Domtoren. Het is een spectaculair gebouw dat midden in het centrum te vinden is. Ga het avontuur aan en klim helemaal naar boven. We durven het bijna niet te zeggen, maar we hebben het wel over 465 traptreden. Een goede conditie is vereist. Als je slecht ter been bent kun je ook gebruik maken van de lift. Tijdens de wandeling omhoog kom je meer te weten over de toren. Vragen zoals ‘wanneer is de Domtoren gebouwd?’ en ‘Waar werd de Domtoren oorspronkelijk voor gebruikt?’ worden beantwoord. Het kan iedere dag bezocht worden. Een ticket voor volwassen kost € 12,50. Kinderen vanaf vier tot twaalf kost € 7,50 en kinderen onder de drie zijn gratis. Er worden ook rondleidingen gegeven speciaal voor kinderen.

DOMunder

Op hetzelfde plein waar de Domtoren staat kun je in plaats van naar boven ook naar beneden toe. In DOMunder ga je diep onder de grond en ga je op archeologisch avontuur. Er worden verschillende spannende verhalen vertelt en je zult diverse schatten gaan ontdekken. Veel licht is er niet, dus je krijgt tijdens de rondleiding ook een zaklamp mee. Wegens de grote belangstelling wordt het aangeraden om vooraf tickets aan te schaffen. Zo voorkom je eventuele teleurstellingen. Volwassenen betalen € 12,50 voor een kaartje.

Varen in de grachten van Utrecht

Door het hele centrum vind je prachtige grachten. Dat betekent natuurlijk dat je de stad op het water moet gaan ontdekken. Een activiteit dat niet alleen ontspannend maar ook boeiend is. Je kunt er voor kiezen om een rondvaart te doen inclusief een gids. Er wordt dan van alles over de stad vertelt en kom je de belangrijkste feiten te weten. Wil je liever zelfstandig de grachten doorvaren kan dat natuurlijk ook. Er zijn voldoende mogelijkheden om een boot te huren.

Museum Catharijneconvent

Als je dol bent op geschiedenis en interesse hebt in het christendom is een bezoek brengen aan het Museum Catharijneconvent zeker de moeite waard. In het museum kom je meer te weten over het christendom zoals dat is in ons land. Zowel de geschiedenis als de hedendaagse tijd komt aan pas. Als de kerstdagen aanbreken organiseert het museum een groots kerstfestival dat je niet mag missen.

Museum Speelklok

Als je met het hele gezin een een leuke activiteit wilt doen is Museum Speelklok zeker een aanrader. Als je binnenkomt lijkt het alsof je een magische ruimte bent binnengestapt. Er zijn talloze muziekinstrumenten te zien die zichzelf kunnen bespelen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan pianola’s, Carillonklokken maar ook orgels met betrekking tot de kermis en de straat. Het museum is iedere dag, met uitzondering van maandag geopend. Ieder uur wordt er een nieuwe rondleiding gegeven waar je al deze betoverde instrumenten kunt gaan ontdekken.