Parkeren station Utrecht

Wilt u parkeren station Utrecht, dan kunt u het beste terecht bij één van de vier parkeergarages naast Utrecht Centraal onder winkelcentrum Hoog Catherijne. Op straat is in Utrecht slechts zeer beperkt parkeergelegenheid. Daarnaast liggen de kosten voor parkeren op straat in Utrecht erg hoog. U parkeert het goedkoopst in Utrecht op één van de P+R parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Wilt u naar station Utrecht, dan moet u vanaf deze parkeerplaatsen echter nog wel een stuk met de tram of bus reizen. Parkeren station Utrecht kan bij parkeergarage Stationsstraat (bestaat uit twee delen), Moreelse Park en Godebald. Hoewel parkeren station Utrecht hier goedkoper is dan op straat, zijn de kosten bij één van deze parkeergarages alsnog vrij hoog.

Tarieven parkeren

De tarieven bij alle vier de parkeergarages naast station Utrecht zijn even hoog. Voor het eerste uur betaalt u € 3,50. Voor daaropvolgende uren betaalt u een gereduceerd tarief van € 3,- per uur. Parkeren station Utrecht bij één van deze parkeergarages heeft een maximaal dagtarief van € 30,-. Deze parkeerkosten gelden iedere dag van de week en gelden ook 's nachts. Gaat u parkeren station Utrecht bij één van deze vier parkeergarages, dan loopt u in ongeveer vijf minuten naar het station zelf, of de omliggende busstations. De tramhalte Utrecht Centraal ligt op ongeveer tien minuten lopen vanaf de parkeergarages.

Goedkoper parkeren

Wilt u parkeren station Utrecht voor een lagere prijs, dan kunt u ook parkeren op parkeerplaats P1 en P3 van de Jaarbeurs Utrecht. Hoewel u hier ook € 3,- per uur betaalt, hanteren de parkeerplaatsen van de Jaarbeurs Utrecht een maximaal dagtarief van slechts € 12,-. Bent u van plan lang te parkeren bij station Utrecht, dan kan het dus verstandig zijn uit te wijken naar de parkeerplaatsen van de Jaarbeurs Utrecht. U loopt vanaf dit parkeerterrein in ongeveer 10 minuten naar station Utrecht.

Overnachten in Utrecht

Als je Utrecht wilt verkennen, overweeg dan een verblijf in de stad. Ze biedt alles wat je nodig hebt voor een aangename en onvergetelijke vakantie. Er zijn talloze hotels in alle prijsklassen beschikbaar, van eenvoudige hostels tot luxe 5-sterrenhotels. Je kunt er onder andere verblijven in een B&B of een klein familiehotel. Wat je budget ook is, in Utrecht vind je zeker een plek om te overnachten hetgeen aan al je wensen voldoet.

Geen verveling tijdens je trip naar Utrecht

Utrecht heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en entertainment. Er zijn tal van musea, theaters en andere culturele instellingen gelegen. Voor liefhebbers van winkelen is er een grote keuze aan winkels aanwezig, van sfeervolle kleine boetiekjes tot grote warenhuizen. Na een drukke dag kun je heerlijk ontspannen in een van de vele parken of in een van de cafés en restaurants. Utrecht staat bekend om zijn rijke cultuur en historie, en dat is precies wat je terugvindt in deze stad. Er zijn prachtige pleinen en monumenten waar je een gezellige tijd kunt beleven.

Kortom, Utrecht is een perfecte plek voor een ontspannen vakantie of een leuk weekendje weg. Wacht niet langer en boek je verblijf in Utrecht!