Parkeren station Utrecht

Wilt u parkeren station Utrecht, dan kunt u het beste terecht bij één van de vier parkeergarages naast Utrecht Centraal onder winkelcentrum Hoog Catherijne. Op straat is in Utrecht slechts zeer beperkt parkeergelegenheid. Daarnaast liggen de kosten voor parkeren op straat in Utrecht erg hoog. U parkeert het goedkoopst in Utrecht op één van de P+R parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Wilt u naar station Utrecht, dan moet u vanaf deze parkeerplaatsen echter nog wel een stuk met de tram of bus reizen. Parkeren station Utrecht kan bij parkeergarage Stationsstraat (bestaat uit twee delen), Moreelse Park en Godebald. Hoewel parkeren station Utrecht hier goedkoper is dan op straat, zijn de kosten bij één van deze parkeergarages alsnog vrij hoog.

Tarieven parkeren

De tarieven bij alle vier de parkeergarages naast station Utrecht zijn even hoog. Voor het eerste uur betaalt u € 3,50. Voor daaropvolgende uren betaalt u een gereduceerd tarief van € 3,- per uur. Parkeren station Utrecht bij één van deze parkeergarages heeft een maximaal dagtarief van € 30,-. Deze parkeerkosten gelden iedere dag van de week en gelden ook 's nachts. Gaat u parkeren station Utrecht bij één van deze vier parkeergarages, dan loopt u in ongeveer vijf minuten naar het station zelf, of de omliggende busstations. De tramhalte Utrecht Centraal ligt op ongeveer tien minuten lopen vanaf de parkeergarages.

Goedkoper parkeren

Wilt u parkeren station Utrecht voor een lagere prijs, dan kunt u ook parkeren op parkeerplaats P1 en P3 van de Jaarbeurs Utrecht. Hoewel u hier ook € 3,- per uur betaalt, hanteren de parkeerplaatsen van de Jaarbeurs Utrecht een maximaal dagtarief van slechts € 12,-. Bent u van plan lang te parkeren bij station Utrecht, dan kan het dus verstandig zijn uit te wijken naar de parkeerplaatsen van de Jaarbeurs Utrecht. U loopt vanaf dit parkeerterrein in ongeveer 10 minuten naar station Utrecht.